Wednesday, July 28, 2010

hamba yang jahat!!!!

awal mula pertama mula.....SALAM 1 MALAYSIA....
huchum...hiiiissshhh(waktu entry ni ditulis...aku kena selsema + kesejukan dekat lab komputer sekolah ni)

beberapa hari ni kecoh FB seorang teman memporak perandakan hamba yang hina ini....
alkisahnya hamba yang sedia maklum teman tu seorang yang sangat sensitif, telah menceroboh mengkomen bermacam2 perkara beberapa minggu lepas....dan akibat nya hamba telah di-block (kalo remove tu stil boleh usha lagi)...

dan beberapa hari ni macam2 yang telah teman tu hamburkan kat status die.....dan ramai pulak yang menyampaikan berita ni kepada hamba....

dasyat sungguh impact yang telah hamba beri kepada teman itu....
dalam hati hamba tahu teman tu rindu dekat hamba.... hehehe...(keterperasanan lah pulak!!!)
sebabnya hambalah yang PALING RAJIN komen status jiwa jiwang hati rasa dia tu....kalau 1 hari status keluar 10...kesemua 10 statusnyalah saya komen.....dan komen tu semuanya yang super duper jahat....huchuumm....(yang ni effect banyak dosa la ni....skg Allah cuci dosa hamba lah ni)...alhamdulillah....

hatta nak dijadikan cerita...hamba saja panas2kan status hamba kerana hamba tahu teman tu masih menjengah ke FB hamba walaupun menggunakan nama yang lain...(pelik tak?)....jeng3....tak perlulah cerita....sebab tak pandai nak goreng ayat....huhu....

pada mulanya hanya 1 syak wasangka tapi semalam terbongkar 1 kenyataan....(nasib baik belajar psikologi dan sosiolagi masa dekat U serta bakat semula jadi dan berkebolehan macam penyiasat NCIS dan ahli  CSI...(yang ni hamba tak perasan...sebab ni kenyataan)...

dan kebenaran terus terpancar bila pagi yang mulia ini hamba dapat berita mengenai kesahihannya itu....
sebenarnya banyak lagi nak taip dekat entry ni...tapi kesuntukan masa sebab dah nak kena masuk kelas....

bila hamba jack fb teman tu dia ada lontarkan status ni dekat wall nya...(hamba dah cakap hamba de bakat dan boleh menyiasat)....

alhmdulillah,baris ayat bg hasil yg sgt
mggembirakan..hrp si teMan xmerapu
lg..niat bkn nk mburukkn hny tok
mbetolkn keadaan n menyedarkn ktlanjuran
kate,tindakan die yg lukekan ati org len je..
...mg die cpt brubah..xslh brubah ckit,bkn
tok org len je tp lbh tok diri sndr..amiinnnn 

~notakaki:dengan serius hamba perlu baca 3 kali status ni baru hamba tahu sebabnya hamba tak pandai baca trengkas~


2 comments:

dD said...

yan..yan..makin 'tue' makin complicated rsnye life ni..hee

Cik Ya-Alif-Nun said...

tulah....dh mcm2 rase sekarang ni...kdg2 dh boleh buat novel antar kat yusuf haslam aku rase....
huhu....