Wednesday, July 28, 2010

-untitled-

awal mula pertama mula....salam kasih sayang dari cik ya-alif-nun......

sebenarnya dah banyak hari nak taip entry pasal ni....tapi takde masa dan tak ada idea nak buat ayat panjang2...

  • kisah cinta 1
seorang pemuda bujang berkahwin dengan janda muda yang baru beberapa bulan kematian suami.....wanita ini adalah isteri teman baiknya....wanita ini hidup dalam keadaan yang susah....walaupun telah menjadi janda, wanita ini masih di rumah mentua menjaga mentua yang lumpuh....walaupun mentuanya mempunyai anak2 yang lain, tetapi tidak pula menjaga ibu mereka yang lumpuh itu......menjadi ibu tunggal di usia 22 tahun tentulah sukar di tahun 1978 itu....semuanya serba kekurangan....sampai ada yang mahu mengambil 2 orang anaknya sebagai anak angkat kerana menganggap wanita ini tidak mampu menanggung keperluan anak2nya....apakan daya airmata sahaja pengubatnya....pemuda bujang yang berkawan baik juga dengan abang kepada wanita itu telah melamar wanita itu tanpa pengetahuannya....bila diajukan maka wanita itu bersetuju kerana tahu akan keperihalan budi pemuda itu....maka berkahwinlah mereka.....dan dikurniakan keluarga yang besar dengan kehadiran anak-menantu-cucu serta pertambahan kenalan...kun fa kun...tiada siapa duga jodoh seperti inikan?

  • kisah cinta 2
kisah pemuda yang lewat 30-an...yang masih bujang....mempunyai seorang adik angkat....adik angkatnya pula mempunyai seorang kawan berumur awal 20-an....gadis muda itu pula mempunyai seorang sepupu yang juga sedang melewati usia andartu....kedua2 sahabat ini berhasrat untuk menemukan mereka yang masih belum berkahwin ini...(ala2 match maker)...janji diadakan tapi pada majlis makan2 bulan raya....sekadar bersua muka dahulu....
sebulan selepas itu....tiba rombongan merisik kepada gadis muda 20-an itu dari pemuda itu....sungguh tak disangka....jodoh yang ingin diberikan kepada sepupunya, diri sendiri pula yang dapat....indahkan pertemuan jodoh ini????

  • kisah cinta 3
 to be continue....letihla.....nak taip panjang2....

~notakaki: mana boleh taip notakaki lagi...entry ni tak habis lagi~

4 comments:

therosputih said...

sedari yan...aku suggest kau follow laman web rasmi aku...therosputih.blogspot

Cik Ya-Alif-Nun said...

dah follow....
rase mcm dh follow hari tu....hehehe...tak abes klik la agknye tu....

dD said...

bile ko nk smbung story neh??haha

Cik Ya-Alif-Nun said...

pas abes interview....