Thursday, September 30, 2010

Gila ke aku ni??

Hari ini hari Khamis.
Aku ingat hari ni hari Sabtu tadi,  sebab abah tak kerja.
Aku ingat aku dah tidur 3 hari tak bangun2 dan bila sedar dah hari Sabtu sebab hari Sabtu Ada tak datang rumah ni.
Haha.....siapa2 yang duduk rumah tak ada rutin yang padat dan bersenang2 sepanjang hari memang akan mengalami sindrom lupa hari. (Entah2 aku sorang je yang ada sindrom ni......arghhhh...tak suka.....)

Okaylah...meh kita cerita untuk hari ni. Cerita apa yang ada dekat Malaysia ni. (Takkan nak cerita yang dekat Bosnia pulak kan...aku bukan mastautin kat sana pun....nak cakap bahasa Bosnia pun tak tahu...ade hati nak stoly molly yang kat sana.)

Mula2 nak cerita...tajuk entry ni tak best langsung....aku suka tajuk entry tak ada kena mengena dengan storyboard.....haha....gelak macam jembalang sikit...sikit je.. jangan lebih2 plak
Okay what kalau tajuk entry tak best sebab hidup ni pun bukannya best memanjang.
(aku buat tajuk baru aku karang story)
Bahasa Melayu aku semakin teruk sebab dah jarang baca surat khabar!!!!

Hari ni.....hari Khamis kan??? Maka orang sepatutnya bekerja kan(kepada siapa yang bekerja....kalau menganggur dia buat apa ek???) Kalau dah hari Khamis...maka orang bekerjakan??? (Ya Allah...apa yang belit2 ni...aku dah tak faham dengan bahasa yang aku karang sendiri ni!!!).
"Yan.....sila normalkan diri anda kembali"

Hari ni hari Khamis...tapi Ada tak datang...maka ayah dia tak kerjalah tu....(aku tak boleh nak tanya sebab apa abang ipar aku tak kerja sebab beliau tak pakai henfon. Nak tepon kakak aku, dia tengah kerja dan dia kompom2 tak tahu suami dia tak kerja hari ni. Tapi aku ada 1 assumption kenapa Ada tak datang.
ALASAN: kakak Ada, Ebot tak sekolah mengaji hari ni. Maka nanti tak ada siapa nak jaga Ebot lepas balik sekolah nanti...(korang tak tahu pun tak apalah pasal part yang ni.....yang pentingnya korang tahu ADA TAK DATANG rumah aku hari ni)

Pagi tadi....dekat SUNGAI LUI (lagi tepat, dekat RUMAH AKU)....hujan...sebabnya aku nampak halaman rumah aku basah.....hahaha....(Aku tidur mati sampai ke pagi....tak tahu pun hujan turun....hehehe)

Tak ada yang menarik pun nak cerita....takkan nak cerita pasal sidai baju jam 11.30 pagi sebab hari mendung je....takkanlah nak cerita aku tengok cerita SENARIO XX dan ANAK BAPAK pagi tadi....kompom aku pun borink nak mengarang storyboard macam tu (dalam bahasa Melayu sebenar, sila eja BOSAN/JEMU)
Adoiyai.....apa mau celita nih....

HAH!!!!!!!!!!!!!
Kita cerita pasal nilah.....(kita plak....tak sedar ke awak tu sorang2 je dalam bilik....guna kata ganti diri AKU je sudah....)

Sebenarnya nak cerita benda ni semalam lagi...tapi tak sempat....(macam menarik sangat je ceritu tu....!!!)

Korang tahu tak dekat Malaysia ni...ada seorang perempuan (lebih tepat wanita) yang masih hidup...(kalau nak cerita pasal oang yang sudah mati aku tulis tajuk entry TRIBUTE TO...tak pun BELASUNGKAWA..)
Wanita tu adalah....jeng3.....nama dia(beliau lagi bagus agaknya)..... adalah.... JASMIN HAMID.
Apa pasal aku nak story mengenai beliau tu pulak....kenapa tak pasal ERRA FAZIRA ke....ZIANA ZAIN ke...kenapa mesti JASMIN HAMID....
Sebab aku punya sukalah nak cerita...ni kan blog aku...hehhe....
Yan dah mengong tahap dua ni.....

Beliau seperti nama di atas seperti juga yang telah diuar-uarkan dalam perenggan di atas sebenarnya......(ayat ni tergantung sebab aku pun tak tahu nak tulis apa)....
Jasmin Hamid tu pelakon. Pelakon drama Melayu (korang pernah nampak ke dia berlakon dalam drama Cina atau Tamil atau Filipina dan sebagainya selain dari Melayu?). Beliau tu dah berlakon lama sejak aku kecil lagi.....(kecil tu tak spesifik tau....boleh jadi masa aku betul2 kecil kurus....ataupun masa umur aku yang kecil...belum ada angka 2 didepannya...TAPI sekarang pun aku kecil dan kurus jugak...)
Apa2 jelah kan...Yang penting dia dah lama berlakon...

Apa info yang aku tahu pasal beliau tu....
Aku tahu dia tu bekas DEWI REMAJA....yang ala2 ratu bagi pertandingan dalam Majalah REMAJA tu....
Korang tahu kan??? Tipulah kalau tak tahu....Yang zaman sekarang ni...yang top tu SCHA al-YAHYA...Tak pu JUE AZIZ ...(macam betul je fakta aku ni pasal Jue Aziz tu...)

Hey....kenapa nak letak nama pelakon AWAN DANIA pulak ni....tak ada kena mengena langsung....
Berbalik kepada Jasmin Hamid....kalau koang nak tahu....(kalau tak nak tahu boleh berhenti baca di sini)...
Aku sebenarnya suka tengok Jasmin Hamid tu...sebab tulah nak story kat sini...
Aku suka....aku suka... dan aku suka tengok dia berlakon dengan macam2 watak...Yang suara sengaulah(CINTA LUAR BIASA)....yang jadi jahatlah(drama Melayu banyak sangat yang dia berlakon)...yang jadi mak mithali(Bahang Ravina)....yang jadi kakak yang sangat2 penyayang(Relung kasih)...
Kalau nak senaraikan banyak sangat....nanti jadi Arkib pulak blog aku ni....

Aku suka tengok dia...dia tu CANTIK (benda subjektif jangan dipertikaikan...maka jangan pertikaikan kenapa aku kata dia cantik)....aku letak cantik je...aku tak letak pun cantik sangat2..atau ayat aku cantik macam ratu....CANTIK sahaja...
Kalau cerita pasal cantik ni,memang la tak patut dirungkai kan lagi sebabnya dia dah pernah masuk DEWI REMAJA pun kan....maka...dia memang cantik....
Ayat 'tak boleh bla' aku bila dia muncul dalam drama Melayu... "Jasmin Hamid ni cantik la....bila lah boleh dapat body macam dia ni"....'tak boleh bla' kan ayat tu...(aku pelik mana datang terma 'tak boleh bla' tu dekat Malaysia ni....

Korang bagi tahu kat aku, artis mana yang body dia cun meletup macam Jasmin Hamid tu kat Malaysia ni...(tak boleh buat perbandingan dengan pelakon Indon yang baya2 Jasmin Hamid okay!!!)

Aku berpandangan (mantap tak guna ayat yang macam ni)...
....dia tu lah PRIMADONA Melayu selepas Datuk Sarimah....(sebab Datuk Sarimah je yang hidup lagi sekarang ni....)....Takpun macam primadona....siapa tu nama dia....mak Ogy tu....ha...dah ingat...Macam SAADIAH...korang pun rasa tak macam yang aku rasa....Kalau korang tak rasa tu tandanya korang belum KHATAM tengok cerita2 Melayu klasik!!!!!

Okaylah....tu aja nak dicerita....
Apa2 pun yang terjadi....tontonlah drama Melayu walaupun dah tak banyak guna dialog Melayu....
(I, You konon.....menyampah mak....guna je la AKU KAU...SAYA AWAK....kan sedap bunyi nya tu)

~notakaki: SHEILA RUSLY=pelakon pujaan hati aku~

7 comments:

Nurhasyimah Musa said...

aku pun suka gak tgk lakonan jasmin hamid!
mantap seh..apa watak pun jadi jek..
cantik pun iye..;)

sheila rusly pun suka gak..huhu..;)

Nurhasyimah Musa said...

lagi satu nak cakap yang entry ni memang gila merepek..haha!

Cik Ya-Alif-Nun said...

terima kasih utk komen anda....
xde keje...kite merepekla...

dD said...

nox..ape yg hekau mepek neh....haha

Cik Ya-Alif-Nun said...

ady: nox...mak dah ade job baru.....suka mepek....

:.peLanGi:. said...

yan sengal..tp bes bace..mantap sey

Cik Ya-Alif-Nun said...

pelangi a.k.a suzi: mekasih...