Thursday, September 23, 2010

Null Message

Chak....selamat pagi...
Check your eyes....
check your eyes...
saya punya okay dan selamat dari sindrom bengkak...
hehe...nasib baik nangis kejap je malam tadi...
sejak bercuti panjang ni...
banyak pula masa nak keluar air mata ...
tapi alasannya tak ada benda yang sadis sangat pun...
sempoi2 pun sebab tengok cerita Rosyam Nor, Wan Maimunah...
bertambah feeling kalau layan Hindustan...

Apa kena mengena nangis dan NULL message tu...
Null tu maksudnya kosong....ataupun EMPTY...
dalam matematik...kalau belajar bab SET dalam Aljabar...
Null set tu maknanya set kosong....tak ada apa2..
so samalah juga dengan NULL message...
maknanya mesej kosong....tak ada apa2....

Jom stoly molly skit pagi2 ni....
A (bukan nama sebenar) hantar mesej kosong  dekat L (bukan nama sebenar)
lepas tu L balas....
"pe kes mesej kosong je?"
A tak balas pun mesej tu...
sampai ke subuh hari pun masih tak balas....
sebabnya A dah tidur...malam tu kan hujan...
hahaha......

dalam hati A sebelum tidur...
=>>> sorry la kamu... kita tak mau la mesej kamu dengan ayat2 lagi...
biarlah kita anta mesej kosong je...
mesej kosong tu macam2 makna kalo kamu fahamlah...
mesej kosong tu maknanya kita masih ingat dekat kamu...
mesej kosong tu bawak sume rasa yang ada dalam hati kita ni...
(rasa geram....sakit hati...marah...benci...tapi yang banyak sekali...
rasa rindu kot....takpun sayang....)
mesej kosong tu supaya kamu hanya baca nama kita je...
kita anta mesej kosong waktu malam hari sebelum kamu tidur sebab kita nak kamu 
ingat nama kita je...sebabnya kamu dah tak jumpa sape2 lagi macam siang hari...
kita nak kamu sentiasa fikir nape kita anta mesej kosong dekat kamu sampai kamu tertidur...
mesej kosong tu juga tanda 'selamat tidur' dan 'selamat pagi'......
apa kena mengena selamat pagi....
sebab kamu suka tengok telefon kalau2 ada mesej yang kamu tak baca dan balas...
dan sekali lagi kamu akan nampak mesej kosong tu dan baca nama kita...
kamu....kita minta maaf okay...esok kita anta mesej kosong tu lagi...
kita harap kamu akan tempuh hari esok dengan jayanya...
sahaja aku berpuasa sunat 6....zzzzzzzzzzzz........<<<<<=

sampai situ je stoly pagi2 hari yang boleh di postkan...
hari ni hari Khamis...

~notakaki:ada siapa2 nak panjangkan story ni n hantar kat blog penulisan2u x?~

2 comments:

Nurhasyimah Musa said...

sungguh besar maknanya "null message" tu rupanya..
terharu aku baca yan..nak nangis pun ada..sob3..='(
Tp, saya dah takde sape2 nak hantar "null message' tu..=p

Cik Ya-Alif-Nun said...

terima kasih sudi baca...
nanti2 ada la tu....
sabar je....