Saturday, December 18, 2010

Checklist: Episod 1

 
Episod: Checlist gotong royong.
  1. Mop
  2. Kain buruk / kain lap
  3. Baldi
  4. Getah paip
  5. Plastik sampah hitam
  6. Penyapu
  7. Penyodok sampah
  8. Kunci solex baru
  9. Tombol pintu bilik baru
  10. Langsir tingkap bilik
  11. Langsir sliding door
  12. Kain pemijak kaki
  13. Abah dan mak = bersih bilik utama
  14. Adik Anem dan LY= bersih ruang tamu
  15. Abang Ijal dan Kak Elly = dapur
  16. Along dan kak long = toilet luar
  17. Kak ngah dan abang Mali = belakang dapur
  18. Sabri = stor
  19. Asri = beranda
  20. Abang Ogos = mana2 tempat boleh tolong + pasang tombol pintu
  21. Aishah = Arissa
  22. Askar wataniah, navy, tentera udara = boleh bergolek di lantai rumah sepanjang tempoh pembersihan.
Nombor 13-22 tu kena mesej. Nanti diorang lupa pulak.

Tarikh gotong royong  25/12/2010.
Bertolak selepas sarapan pagi.

~batubersurat: rasa macam nak tukar header title!!!~
[ni gambar dekat desa water park hari tu...yang depan LY tu along LY, yang pandang belakang baju merah tu abang Ijal LY, yang kanak2 tu semua tentere2 bersekutu]

7 comments:

EnHEar said...

EISH2 BYK NYE.. meh nk bg award kat ko.. hihi sbb rajin sgt2.
amik kat blog aku

dentist-to-be said...

kak yan~
satu keluarge ke pegi cuci rumah baru akak tu?? hahaha...

Cik Ya-Alif-Nun said...

enhear: mekasih...nt aku amek..

Cik Ya-Alif-Nun said...

dentist to be: takkan nk soh kak yan bersih sorg2...letih la...

dentist-to-be said...

oke..
bile nak ke blog saye kak yan??
da lame da invite kat email...
hehe

Cik Ya-Alif-Nun said...

TER delete la invitation hari tu...
resend la...

dentist-to-be said...

da resend da...
hehe