Friday, December 24, 2010

Ucapan besday advancE

Tadi LY tengok2 kalendar 2011.
Nak tengok cuti sekolah.

Lepas tu mesti nak tengok tarikh2 hari jadi untuk 2011.

Tangga pertama macam biasa, tak lain tak bukan mestilah abang LY kan.
Encik Md Rizal Ramli.
1 Januari jatuh pada haru Sabtu. Kalau pun bukan sebab hari Sabtu tu cuti, hari jadi beliau tetap sentiasa cuti sebab tahun baru.

Lepas tu, 4 Januari jatuh hari Selasa. Kepada cikgu Paan. Kalau hari tu ramai kawan course BSDP tak wish, mungkin sebab sibuk dengan tugas2 di sekolah dan keletihan bila pulang ke rumah.

10/1/11 ni hari jadi Ilman yang ke-7??
Macam ada rasa nak bagi hadiah. Tapi apa ek???

14 Januari tak ada hari jadi siapa2 yang LY kenal. Tapi hari tu hari keputeraan Yang Di Pertuan Besar Negeri Sembilan. Hari tu jatuh hari Jumaat. Negeri Sembilan cuti. Lukut dalam N9. Maka, sekolah pun cuti. Cikgu pun cuti. Kalau tak ada apa2 aktiviti hari Sabtu, LY dah plan nak balik Lui. Tapi...tapi...tapi....macam nak stay dekat KOSASS UPM je kejap. Nak jumpa Jier Lin. Hari jadi dia 15 hari bulan tu.
Jier, kau nak aku belanja secret recipe ke McD???

Bulan Januari ramai jugak yang lahir ni. Terutamanya kawan2 sekolah rendah dulu. Mira (17/1), Shah, Ija, Fiza (LY nak ucap Selamat bertunang la ye...kahwin jangan lupa jemput...nak sakat kencang2 dekat FB dah tak boleh.....hahahaha).

Bulan kelahiran LY pulak...
Carta pertama dalam reminder C902 ni, confirm2 lah Yana, ex roomate tahun 4 dekat Seladang. Time tu cuti raya Cina.....jom celebrate nak Yana...dekat pantai Melaka sana tu....

Lepas tu, hari jadi Syikin, 9 hari bulan. Aku doa kan kau tamat belajar sem ni dengan cemerlang dekat UIA tu.

Lepas itu, pada minggu ke-7 dalam tahun 2011. Hari Selasa adalah hari jadi LY.
Hari tu LY nak bagi cuti umum dekat semua rakyat Malaysia.
Jangan memandai nak pergi sekolah hari tu.
LY sebat nanti.

Tabik spring kalau boleh buat arahan macam tu!!!
Tapi hari tu memang cuti pun.
Cuti 12 Rabiul awal.

Jangan jealous okay anda2 semua.
Tahun ni tahun tuah la sebab hari jadi jatuh 12 Rabiul awal.
Macam tak percaya masa semak kalendar tadi.


Mana2 yang masih keliru pening2 kerut2 dahi tu, dipersilakan pergi check kalendar.
Betul tak cuti umum.
Lepas tu, korang tahu lah cuti sebab apa.

Dikesempatan ini, LY ucapkan selamat hari ulang tahun advance untuk mereka2 yang lahir pada 1 Januari sehingga 9 Februari. Sekian....

Sampai situ je cerita pasal hari jadi yang bakal2 menjelma sehingga tarikh hari jadi LY sendiri.
Yang belakang2 tu lain kali okay.

~batubersurat: Ady, tak reti2 nak pos kan coklat satu guni ke kat Lukut nanti~

2 comments:

dD said...

hahahahaha....drpd ko tgu coklat ak sampai kat Lukut ntah bape lame la akan dpt(nak2 klo pos guna Pos Malaysia...anti!!!)...adalah lebey baik ko beli kat tescO...hahaha...

dentist-to-be said...

kak yan..
kite 9 februari!! haha
time kaseh... huhu