Friday, November 19, 2010

:: Jang oh Jang ::

Hari ni dah Jumaat.
Tapi surat chinta dari KPM tak sampai lagi.
Perjalanan hari Isnin depan masih belum dapat dibayangkan.
Maka benda lain yang HARUS dibayangkan adalah benda2 yang bakal ditempuh beberapa ketika ditempat baru nanti.

Perkara utama bakal ditempuh sepanjang kehidupan karier di bumi adat pepatih adalah nyanyian lagu negeri.
Benda baru yang paling utama untuk dikhatamkan dengan kadar segera.

Lady Y tak tahulah macam mana gamaknya nak nyanyi lagu yang panjang sikit dari lagu injit2 semut ni....
Ni lirik lagunya.

Tajuk: Berkatlah Yang Di Pertuan Negeri Sembilan

Berkatlah Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan
Kurniai Sihat Dan Makmur
Kasihi Rakyat Lanjutkan Umur
Akan Berkati Sekalian Yang Setia
Musuhnya Habis Binasa
Berkatlah Yang di-pertuan Besar Negeri Sembilan

LY malas nak layan lagu ni dekat youtube tu....broadband ni macam problem je nak load video berat2.... 
Nanti LY belajarlah dekat sana....
Mesti setiap minggu kena nyanyi lagu ni....
HUHUHUHU...
Selamat tinggal lagu negeri Selangor...

Lepas ni, kalau dapat sekolah yang area kampung dekat Labu ke...Rembau ke...Tampin ke...Jempol ke....alamatnya LY akan bahasakan diri ni "den" atau "sey" yo lah....
Nak panggil orang lain LY guna  "ekau" yo...

LY ni ada rasa gerun2 sikit nak tinggal berdikari ni jauh dari omak abah LY ni...
LY ni bukannya pandai sangat nak buat itu buat ini.....
Alamatnya nanti LY kena cari family angkatlah kat Negeri 9 tu nanti....

LY belum boleh berfikir pasal tempat tinggal LY lagi dekat sana ni...
Macam mana gayanya nak duduk sendiri nanti...
LY ni belum ada pengalaman tinggal rumah sewa ni...
Minta2 nanti adalah teman dekat tempat baru....
Haru jugak kalau LY kena posting sorang2 dekat sekolah nanti....

Mahunya LY suruh mak abah LY temankan LY seminggu dua sampai LY biasa dekat tempat baru....

Tak sabar nak tunggu hari taklimat nanti...
Nak tengok apa gayanya bakal2 cikgu baru yang 306 orang termasuk LY nanti dekat Sekolah Kebangsaan Wawasan Seremban tu...


 
~batubersurat: LY masih bersedih tak dapat pergi Sabah~

2 comments:

=c.i.n.t.a= said...

ha a..same la..berdebar2 ni..lgi2 thu kte sorg je dr UPM kt kelantan tu...huhuhu..

selamat menjalani kehidupan yg baru yan..hehe

Cik Ya-Alif-Nun said...

slmt berjuang kpd naa n geng2 kita jugak....