Wednesday, October 27, 2010

Gastrik boleh jadi punca mati tak???

Assalamualaikum...salam penyeri umat....

Gempak tak title entry....
Dahsyatkan...
Tapi tak adalah sedahsyat Dahsyat 13 yang dekat Oasis tu...

Ni kes malam tadi....
Mak aih...menungging Lady Y tahan sakit....
Ingatkan sakit sikit macam nak pitam je...
Takpun macam muntah air yang selalu2 tu jadi...

Tapiiiiiii Lady Y nak bagi tahu, merangkak Lady Y dari depan TV yang rolling Si Capik semalam...
Lady Y sempat dengar "kalau hari2 macam ni, Mak Limah boleh sakit jantung tau.." 
Lepas tu dunia ni gelap gulita....(tipu!!....tak dengar apa2 adalah)
Lady Y buat2 tidur nak bagi hilang sakit.....
Rasa2 macam dah lelap...rupa2nya macam dekat atas papan berpaku adalah....
Perut ni rasa macam de seribu satu jenis paku yang tengah cucuk...
Tambah2 dekat hulu hati....
Macam ada yang tengah siat hulu hati Lady Y ni...

Habis je cerita Si Capik, datin tanya, nak pergi makan mee tak dekat kedai ambo Jam...
Lady Y katalah tadi dah makan...
Nak jalan tak larat...nak tidur je...

Datuk dengan datin bersama anak bongsunya pun pergi...
Waaaa...Lady Y tinggal sengsorang dekat rumah....
Okay...buat2 tidur...jangan pikir sakit...nanti lagi sakit....

Jam 11.....Bila adik Lady Y masuk bilik...
Ko okay ke tak ni Tam??
Dik...amek minyak...urut belakang dik....

Datuk dah bebel2 dekat datin...tak makan ke...awal2 tadi tak mau pi amek ubat....pi buat milo bagi makan sikit....

Waaaa....meringkuk badan Lady Y bila adik urut....dahsyat punya tangan..Tau la de bakat mengurut sebab lahir songsang tu...
"pelan2 la sikit....boleh tetanggal kulit atam ko tau tak...."

Bergantang air mata Lady Y keluar....
"Tam, sakit ke?"
"eeeerrrrrggghhhh..."
"Tam, ko jangan muntah kat sini....aku tak nak lap!!!"
Waaa......tara boleh tahan ini feeling...
Lady Y rasa usus Lady Y dah kena cerut....entah2 ada cacing dalam badan ni....sebab tu kurus melengking je....cacing yang makan apa dalam isi perut Lady Y ni...

MILO siap....
Dua sudu je Lady Y telan....
Lady Y sarung stoking (cuaca rumah Lady  Y macam dekat genting....seeeejuuuk)
Lady Y tarik selimut...
Tutup mata....rapatkan kaki dekat dada.....
"Budak kecik, tutup lampu....Atam nak tidur.."
"Ko jangan muntah plak tam...."

Tidur sambil tahan sakit....

Ya Allah...aku belum nak mati....nanti siapa nak jaga mak abah kalau aku mati....nanti siapa nak jaga makan pakai mak abah bila diorang dah tua...Ya Allah, panjangkanlah usiaku....berikanlah aku kekuatan menghadapi dugaan gastrik ni....."

ZZZZzzzzzz.....

Bangun pagi....dah sihat....berjimba tengok movie The Robot. Lady Y layan Rajnikant dengan Aishwarya Rai sensorang berbekalkan roti jagung dalam beg....
terbaik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~batubersurat => tukar nama panggilan kepada Lady Y dan tukar notakaki/futnot kepada batubersurat secara rasmi ~

2 comments:

Nurhasyimah Musa said...

dahsyatnyer ko punya gastrik...

Cik Ya-Alif-Nun said...

yg smlm nye yg terdahsyat la...