Monday, October 4, 2010

Olak Lempit 2

Halllllluuuu.....ha wau yu...
Tershashul plak....
How are you guys????
Hope sume ok2 je lakan....
Nak story sikit pasal aktiviti menggodek ladang cili abang Ijal semalam (Ahad).

Untuk pengetahuan anda semua, semalam adalah Hari Ini Dalam Sejarah bagi peristiwa pitam di ladang cili.
Kepada yang tak biasa berjemur tengah panas + ada gastrik + low blood pressure, aku nasihatkan korang ambillah langkah2 keselamatan. (Ikut you all lah nak buat langkah selamat macam manakan).

Yang pasti buat malu je pengsan atau pitam semalam.....baru masuk kebun sejam dah K.O.
Apa2 pun nak buat aktiviti biar berpada dengan kebolehan korang....sebab tempat jatuh lagi dikenang kerana membawa kesan parut di bahagian badan korang. (Jatuh dekat batu/pasir dapatlah luka sebab tak ada yang sambut....kalau jatuh dalam air alamatnya kenangan lemas/hanyut namanya)

Ni ada gambar sikit untuk korang....tapi gambar masa aku tak jatuh pitam la...
Gambar ni masa lawatan ke-2 sebelum puasa hari tu....
 Ladang ni dekat Olak Lempit

 Mari tengok apa ada di sebalik pokok renek ni. Nampak tak???
Tak nampak ke??? Meh sambung tengok gambar kat bawah.

 Ni lah dia bila kita tengok lagi dekat. Luruskan???

Ni bila kita tengok dengan penuh rasa kepegunan.



Ni bila kita terjah di balik rimbunan daun2.


 Ni hasil selepas kita rajin petik. (Lelaki ni adalah along kepada tauke cili)



Ni lah tauke cili merangkap abang kepada penulis blog ni....hehe....
Juga merangkap papa kepada 2 anak lelaki yang bijak subset kepada pensyarah Kolej Komuniti Kuala Langat subset pelajar jarak jauh Electrical Engineering UiTM, Shah Alam intercept jurutera elektrik pencen.
(Don't judge people by its colour)

Penulis pun nak enterframe jugak dalam post ni.....sayalah adik tauke cili di atas.
(Sama tak muka kami??? Iya kan aja) 

 Ni lah cili yang telah dikutip.

 Ni nak hantar kat pemborong......

Ni nak tiru SPICE ROUTE yang kat TV3 tu......huhu...

Tu aja untuk post ni....gambar hari kejadian pitam tak dapat diambil sebab tak boleh nak pikir apa dah.....
Papehal pun take care of yourself....baru boleh nak take care others.....

~notakaki: siapa2 yang berminat nak tahu pasal proses tanam cili fertigasi ni boleh lawat blog tauke cili, Encik Rizal Ramli ~


1 comment:

Ilman said...

nice promotion sis ..
anyway sesiapa sahaja bole tanam cili ni .. cuma jgn pitam udah le ... yang dah pitam bole lupakan .. cuba tanam betik ke .. pokok nangka ke ..