Thursday, October 28, 2010

:: nak daftar datin jadi cikgu ::

dah lama tak buat kerja part-time upload gambar dekat FB....lepas tu tag kawan2 dekat gambar tu......
kerja part-time ni memang best la masa mula2 dulu...
lepas tu ramai pula yang me-horlick-kan aktiviti ni....

tapi nak buat macam manakan....
tu hak masing2...FB masing2....style masing2...
entah2 aku pun ikut style orang...(chop!!! masa aku buat mana ada orang lain buat mcam tu...)

hahaha....(gelak puaka)
tetiba tadi lepas makan dengan datin, Lady Y naik bilik, cari C902....
turun pergi dapur....
keccheeekk.....
nah.....amek seketul kat sini....

Ni je yang datin masak untuk makan tengahari sebab datin sibuk nak buat persediaan untuk jamuan lepas bacaan Yaasin malam nanti dekat surau depan rumah Lady Y ni....

-dalam pinggan: ikan kembung bakar
-mangkuk purple : kuah asam
-mangkuk merah : kuah asam upgrade dengan budu sedap terlajak (sikit je sebab ada yang tak pandai makan budu)

menu malam ni: nasi lemak + sambal ikan bilis + kari telur rebus + ulam timun....
idea menu hari ni datang dari datuk....

nanti de masa, Lady Y upload gambar untuk korang...

Lady Y nak tidur....malam tadi Lady Y sibuk baca blog mofasad sampai jam 1 setengah pagi....(malas nak buat link)....

~batubersurat: kolej mana nak ambil datin jadi pengajar subjek culinari masakan tradisional?? ~

2 comments:

dD said...

nyummmmmmmmmmm...telioq mak...hatOi....

Cik Ya-Alif-Nun said...

ko kn diet...