Tuesday, October 19, 2010

Konvo Sarjana Muda saya

Salam....sungguh teruja membaca entry terbaru dari Syima tadi. Cerita pasal konvokesyen pada hari Selasa 12/10/10 yang lepas....
Ingat lagikan aku pernah ost entry pasal 2 events yang aku dah settle-kan.
1 event dah lepas aku post pasal Aqiqah AJAS....
Yang ni ada lagi 1....
Kisah konvo sama macam Syima jugak...

Mula2 nak bergempak dengan title dekat atas tu....
"Konvo Sarjana Muda saya"
Untuk makluman, saya telah pasang angan2 (lebih kepada cita2 sepatutnya) yang saya bakal berkonvo lagi 2 kali iaitu pada konvo sarjana dan konvo kedoktoran.
Pheeewwwiiittttt.....jauh kan pemikiran saya....
Semoga menjadi kenyataan.
Semoga diberi kesempatan usia, ruang dan peluang untuk merealisasikannya.

Tu bukan menenung okay, tumerenung......aku tengah renung tahun bila aku akan pakai jubah 3 stripes dan bonnet.....

Tak banyak gambar yang boleh di upload kat sini, sebab gambar masih dalam kamera, kamera pulak ada dekat kak long......alamatnya masuk album je la nanti sebab along akan cuci gambar2 tu.....
Yang ada cuma yang dari C902 je....
 So untuk blog ni, tengok je la gambar yang tak sebeapa ni....

 Yeah.....anak manja abah nak konvo...(manja even bukan anak bongsu)
Baju pakcik Ram masuk dewan bukan yang ini ye....dia pakai pagoda sebab dia tak nak baju batik dia basah dengan peluh.....dari rumah memang dress macam ni.....apa2 pun tetap smart sebab dia tuck in tu baju pagoda tu...yang air asam jawa melepak dekat bonet kereta ni sebab abah sakit tekak hari tu...almaklumlah baru habis berpanas masa kenduri 2 hari sebelumnya....

Ganas bebenor gambar ni...dengan hood nye tak kemas...boleh pulak bercekak pinggang lagi....
Sebab panas kot....
 Eh2....siapa pula diorang yang bergambar dengan aku ni....
Muda2 pulak tu....actually, diorang ni baru form 4 sekolah dekat area Banting....datang konvo hari tu nak tengok dan jumpa Safuan je....tapi kenapa diorang ambil gambar dengan aku??? Kompius atam!!!
Diorang ni sebenarnya aku kenal masa aku jadi fasilitator untuk program Citra IKBN dekat Agrotek, Semungkis....nasib je diorang jumpa.....Safuan bukan nak bagi tahu yang aku konvo sama...walaupun diorang tak prepare hadiah, tapi diorang still ingat kat kakak diorang yang garang ni....hahaha...


Gambar last dari fon C902, (ini Ayuni yang amek)...
Thanks my dear sweet friend....Miss Jier2...(nama betul dia Tan Jier Lin)
Ni best friend dekat Seladang selama 3 tahun setengah dekat KOSASS....
Terkilan juga sebab 3 lagi KKS tak dapat datang....Tasha, Ain, n Syue..
Thanks untuk kad dan teddy bear tu.....Love you babeh....

Kepada pembaca setia, kawan2 yang upload gambar yang ada figura aku dalam gambar korang, kepada yang suka usha gambar aku dekat FB...kepada musuh2 (yang tak suka je kot)...kalau korang perasan aku tak pegang jambangan bunga pun kan..(tak dikira jambangan bunga yang aku buat).....sebab memang tak dapat hadiah bunga pun....

Mak Abah tak bagi hadiah material sebab dah bagi hadiah besar dan harga ribu2 lagi...
Dahsyatnya harga hadiah sampai ribu2...abah bukannya jutawan....
Kalau korang nak tahu.....Aqiqah AJAS tu kan ada kenduri...
Sebenarnya kenduri tu termasuk meraikan yang aku dah tamat belajar....
Yang abah aku aqiqah tu kan lembu....maknanya ada 6 nama yang lain selain dari AJAS....
6 nama yang lain tu termasuk aku yang belum di-aqiqah-kan....
Dulu2 abah mana ada duit na aqiqah kan anak2 dia yang ramai tu...gaji abah kecil je...cukup untuk makan pakai je....maka bila dia dah senang macam sekarang ni, sebab anak2 dah besar...tanggungan da sikit...
Maka abah buatlah apa yang dia pernah hajatkan dan selayaknya apa yang nabi sunatkan.....
Terharu tak korang baca hadiah apa yang mak abah aku bagi?????

Aku syukur sangat2 sebab tak dapat hadiah bunga dari siapa2 sebab aku tak suka bunga.....
kalau dapat pun, aku tak tahu nak buat apa....aku takut ada yang jadi mangsa pemungutan sampah oleh abah aku je nanti....

Total hadiah konvo tak boleh ditotal sebab ada lagi yang tak bagi hadiah....
"Abang......mana hadiah Yan...nak handbag ELLE"

Sampai sini je kisah KONVO SARJANA MUDA SAYA....nantikan KONVO SARJANA dan KONVO KEDOKTORAN pada tahun yang saya tak dapat nak bagi tahu.....hhehehehee...
Kepada mereka yang terlibat secara langsung atau tidak dengan kisah penamatan perjalanan hidup saya sebagai pelajar UPM selama 4 tahun ni saya ucapkan jutaan terima kasih.....saya hargai semua kenangan pahit manis bersama....maafkan juga segala kesilapan dan tingkah yang tidak menyenangkan dimata tuan hamba sekalian....patik hanyalah pacal yang hina....(banyak buat dosa aku ni...)

Sudah2 lah merepek meraban sebab tension dengan Selasa jam 9 malam ni....ok.....shut down mode!!!

~futnot: saya BERANGAN  nak buat master dekat Harvard, course criminology~

7 comments:

dD said...

mak aiii...detailnye story ko neh..air asam jawe pun masuk gak..bagus!!sng ak nk phm flow citer neh..ngeh3

therosputih said...

memang detail...setuju ngan komen dd di atas...part yang paling suke...air asam jawa melepek atas kete tuh...ngetop habisss...

Nurhasyimah Musa said...

tahniah atas sarjana muda anda..
semoga da sarjana dan kedokotoran..huhu..;)

Cik Ya-Alif-Nun said...

ape yg detail nye korg...
tu lom masuk part aku buat hadiah tok korg....
ade masa2 b4 smpai upm...
n benda2 lepas konvo...
x complete pun citer ni...

therosputih said...

huhu...walaupun aku dapat 2 msg dari tuan punya blog suh hamek hadiah ngan dia, aku ttp tak dapat berbuat sebegitu gara2 mak ayah aku yang nak kena balik kelantan tatkala lepas habes konvo...sadis...

Cik Ya-Alif-Nun said...

tak ade rezeki la tu....

Ilman said...

nak handbeg kak elly ada le .. yang dah koyak bole? hehehe