Monday, January 17, 2011

Brader grunge yang carinG

Salam sayang semua.

Update terkini selepas bercuti dengan jayanya di Lui tercinta.

Apa nak story dengan  you all ek. Tak ada idea sebenarnya ni.

Last week kan before balik dalam hati teringin nak makan bubur jagung dengan lepat pisang.

Tapi tak dapat pun. Tak sempat nak buat request dengan Datin A.

LY just dapat makan bubur labu, cekodok ikan bilis dan gulai lemak cili api ikan talapia campur bunga kantan!!!!

Untuk pengetahuan korang semua. LY balik Lui sendirian berhad. Tak ada orang jemput dekat Lukut ni!!!
Untuk orang2 yang tak pernah mengalami situasi kesesakan di tempat awam pada hari2 cuti adalah satu peristiwa yang amat men-jakun-kan.
Sungguh LY tak tahu pun keadaan sesak macam ni!!!
Dah lah lecak sebab hujan. Nasib baik pakai kasut. Kalau sandle, dah melekit2 kaki LY agaknya. 
Beratur panjang2 nak beli tiket. (Masa ni lah tetiba terpikir nak guna touch n go)
Nak beli tiket guna mesin tu tak tahu pulak...tapi lebih kurang je sama panjang masa beratur  dekat kaunter hari tu

 [panjangkan q]
 [awek2 ni mesti dak2 UiTM Kuala Pilah, takpun kolej komuniti kat N9 ni....budak sekolah agama n asrama pun ramai masa hari tu]

Masa tunggu tren sampai tu, LY borak2 dengan orang kampung LY atau lebih tepat lagi kawan adik LY yang belajar dekat SMAP Labu....kesian bebudak ni...kecik2 lagi dah kena berdikari.... (kesian dekat LY, dah besar2 baru belajar nak berdikari)

Sampai dekat Kajang, sementara tunggu Sab sampai, LY  berdiri dekat luar tempat orang menjual.
LY tengok ada seorang abang ni....grunge + punk jugak lah gayanya. Mesti stok2 ganas ni. 
Brader tu tengah cakap2 dekat telefon dengan riak muka yang serius.

Antara dialog yang best LY terdengar adalah lebih kurang macam ni.

"Sekarang ni, adik ada duit ke tak nak balik?? Nak sampai sini pukul berapa?? Kenapa adik pergi merayau??? Boleh tak nak balik ni???"

Dalam hati, adui....muka dah ganas tahap naga nak telan dinasor dah....tapi dalam hati...peeerrrrggghhhhhh....caring nya brader ni.

LY bajet kan...adik brader ni sekolah asrama dekat N9 sana tu, balik dari asrama adik brader tu pergi joli2 dekat Terminal One agaknya. Adik dia joli2 sampai lupa nak balik + kehabisan duit. Maybe brader tu dah janji nak jemput dalam pukul 6 atau 7 lebih tu kan. Tapi bila tren lalu, adik brader tu tak muncul2. Tu yang brader tu tepon adik dia agaknya. Tup2...adik dia sangkut tak de duit nak beli tiket harga RM 4.60 untuk turun Kajang ni. LY bajet kan....adik brader ni mesti budak lelaki form 1. Isk3...sadis betul adik brader tu....tak tahulah macam mana gamaknya ending cerita brader tu hari tu. Hope adik dia selamat sampai ke rumah.


Tunggu Sab ni memang azab....janji jam 7...tapi sampainya dekat2 jam 8. Ni lah beza berjanji antara adik dan abah. Kalau janji dengan abah jam 12:30 tengahari, confirm jam 12 abah dah sampai + siap borak2 dengan guard2 lagi. Tapi bila janji dengan adik2.... "Iyeeee...jap lagi sampai"....
Nak menunggu dia punya "kejap lagi tu" bukan sikit2 punya sabar.

Apa2 pun....sepanjang 3 malam 4 hari dekat rumah, dapat rest yang tiada perinya. Seronok tengok Arissa yang makin tembam. Tapi belum pandai merangkak lagi. Dia ambil step mengundur sambil mengengsot dulu. Berkepit je dengan Arissa sepanjang Sabtu dan Ahad. Kalau Ada, jangan ceritalah....badan makin mengembang. Nak angkat naik atas motor pun LY kena tarik nafas dalam2 baru lah ada tenaga.
Kak ngah LY pesan, biar dia naik sendiri atas motor tu.

Okay, tu cerita minggu lepas...lepas ni lagi 2 minggu baru balik Lui semula. Cuti seminggu lagi....best2...
(yang jadi tak best sebab gaji tak dapat lagi)

Hari Sabtu yang akan datang ni, 22 Jan, ada merentas desa dekat sekolah. So, sepanjang minggu ni sedikit sibuk membuat persiapan (orang lain je yang sibuk...LY jadi penyebok je). Job LY senang je...jadi pengawas check point.

~batubersurat: tadi tetiba Kat tanya, apa benda pertama yang nak beli bila dapat gaji??? LY jawab...."aku nak beli gas untuk dapur aku"~

1 comment:

dentist-to-be said...

kak yan!!
nanti kalau jumpe dak smap labu lagi..
ckp kite kem salam... hahaha..
rindunyer kat seremban...