Thursday, January 13, 2011

Jiwa LY

Ffffffuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!
hhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhh..........
mengah!!!
semput....

Hari ni bawa 1 Delima masuk makmal.
Aku suka kelas ni.
Kelas ke dua pandai kat sekolah ni.
Budak2 semua stok2 4A masa UPSR.

Kencanglah juga nak mengajar anak2 orang yang pandai even tak superb macam kelas Berlian tu...
Stok 5A-7A.

Hari ni topik kitorang SI unit dengan prefix symbol.

Jenuh jugak nak meng-explain-kan macam mana terciptanya gabungan prefix dan SI unit.
Tak tahulah kalau LY yang salah explain tadi.

Tapi LY confirm seratus tiga puluh tujuh peratus budak2 dah faham macam mana 3 kilometer (km) boleh muncul bila asal nombor adalah 3000 meter sahaja.....

hehehe....
simbol depan adalah untuk PREFIX, simbol belakang SI unit.
contoh : mm = milli meter (milli-prefix 10^-3, meter- SI unit)

Korang ingat jadi cikgu senang ke???
Susah okay.....tak ada jiwa, lagi susah nak mengajar.

LY pun tak tahulah jenis ada jiwa ke tak.
Tak tahulah sesuai ke tak mengajar ni...

Apa2 pun, kena ikhlas dan sabar.
Biasalah budak2....buat bising tu normallah.
LY dulu pun suka jugak bercakap dalam kelas. Tapi tak pernah lah kena marah kaw2 punya.
Mungkin sebab dulu kelas semua Melayu, maka sopan santun masih terjaga.
tapi sekarang ni, nak berdepan dengan lain2 bangsa...
Berat okay....
Bila diorang naik syok, dah macam pasar malam dibuatnya.

Sekian saja untuk kali ini. Jumpa lagi di lain kali.
Salam sayang dari LY.
Esok bumi perpatih cuti sebab Yam Tuan Besar nak sambut besday.

~batubersurat: petang ni ada latihan rumah sukan sampai jam 5 okay~

1 comment:

=c.i.n.t.a= said...

Biasalah budak2....buat bising tu normallah...i like dis sentence..