Tuesday, January 18, 2011

Semangat Tun Teja

Salam sayang semua.
Hari ni Selasa.....tak ada latihan rumah sukan....balik dari sekolah tepat jam 2:40 sampai rumah...
Petang tadi tengah syok2 tidur tetiba cikgu Fiza call kata nak tengok rumah.

Dengan jayanya, LY pun membawa cikgu Fiza dan cikgu Ain meronda rumah kuarters LY ni.
Semangat sungguh mereka2 meng-komplain rumah LY ni.

"Ni lah baru rumah bujang"

Tu ayat nak kata rumah LY tak ada barang la tu kan....hehehe...
"takpe takpe....nanti dah gaji, kite beli barang bagi lengkap macam rumah dia pulak"

Sebenarnya mereka2 tu baru balik dari memantau rumah sukan masing2.
Semangat sungguh mereka berbaju sukan bagai.

Kalau tengok gaya LY pergi padang.....sungguh teramat bersemangat ye semua.
Macam ni lah aksi seorang guru memantau latihan tarik tali.
[tengah stand by nak suruh budak tari tali]
Semangat Tun Teja kan gaya LY turun padang train budak2 sukan.
Kain batik tu melambangkan pemakaian hari Khamis minggu lepas.

Ni lah life cikgu....pagi mengajar...petang train budak2 main sukan....supaya badan sihat otak cergas...
Cikgu tak payah sukan lah kan...otak dah terlebih cergas masa mengamuk dalam kelas kalau budak2 tak buat kerja yang kita suruh....

 ["yang sebelah kanan ni dah sedia ke belum.....nak mula dah ni"

["yang seblah kiri....1...2...3...tarik"]

Korang tengok betapa bersungguh2nya LY train diorang berlawan untuk kejohanan sukan sekolah bulan depan ni.....siap buat game lelaki lawan perempuan tu...
Confrim lah rumah merah menang lepas ni.

Buat pengetahuan korang....nun jauh di hujung padang sana, disebalik pagar dawai hijau terdapat sebuah sekolah iaitu SEKOLAH MENENGAH TEKNIK PORT DICKSON. Kan best kalau Ady or mana2 coursemate mengajar dekat situ....boleh jugak jadi tempat kongsi2 pendapat..
"Ady, ko kalau nak transfer, mintak PD okay....belakang sekolah aku je"

Hari ni dalam sejarah, kelas 1 Nilam dapat hadiah rotan kat bontot masing2. Seorang nyaris2 makan rambut. Lepas ni ada yang rambut panjang, dengan pantas kilatnya gunting LY bekhidmat untuk korang. Yang nak kena simbah dengan air pun ada tadi.....siaplah siapa yang letak botol air atas meja....nantikan je NATES2 menghasut LY buat kerja jahat. Setakat nak pukul rotan meh serah kat LY....di tanggung beres.

Sampai sini dulu...sekian terimakasih.

~batubersurat: YA BATIN (99 nama Allah) - 300x setiap selesai solat 5 waktu, Allah akan bukakan baginya keberanian sejati~

1 comment:

dentist-to-be said...

ramainye india kak yan..
haha